Lige fra begyndelsen var der fest og fornøjelser i Haveforeningen Klausdalsbro. I jubilæumsskriftet udgivet ved foreningens 50 års fødselsdag fortælles der lidt om det glade liv:

"Så begyndte vore havefester. Det første år i et skur, som vi byggede op med alt for hånden værende materialer, men det gik fint. Næste år lejede vi et jernskelet, hvor vi måtte bygge en affyringsrampe til det øverste - det selvfølgelig kaldt Kap Kennedy. Dette år havde vi en konkurrence, hvor præmien var undertøj med lodden vrang. Man husker måske dame-vinderen med herreunderbukser og herre-vinderen med dame-bommesi, da de dansede brudevalsen. Der var knald på drengen.
Vi må heller ikke glemme vores børneoptog. Sikken en flid, der blev udfoldet rundt i haverne for at løbehjul og dukkevogne kunne blive pyntet og gjort fine. Det var et stort arbejde, der blev lagt i det.
Eller da vi havde pigegarde, gymnaster og folkedansere. Sådan kunne man blive ved. Sankt Hans-fester ikke at forglemme.
---
Senere begyndte vi med de årlige dyster med vor gode venner i Nyvang. Der var fodboldkampe blandt børnene. Disse årlige dyster var et kapitel for sig. De voksne spillede også kamp udklædte i mærkelige kostymer. Hvem husker ikke de to munke, eller vor nuværende formand i pyjamas. Ja, der var fest og stemning så det forslog. Men det vigtigste var, når der i halvlegen i kampen kom en trehjulet cykel med et par kasser øl. Så var jublen stor." 

Del siden